Food Trends – trendy kulinarne w Radisson Blu

Foodie trends colourful carrots

Nowe trendy kulinarne pojawiają się w restauracjach niczym grzyby po deszczu. Dlaczego zatem jedzenie na spotkaniach biznesowych bywa tak nudne? Nie martwcie się – uratujemy Was przed kolejnym nudnym bufetem. Oto Food Trends! Opracowaliśmy unikalne i co więcej przepyszne trendy kulinarne, które z pewnością oczarują Wasze kubki smakowe w czasie kolejnego spotkania.

Flexitarian

Pyszne jedzenie bez mięsa? Nie martwcie się – mamy coś dla Was. Food Trend w stylu Flexitarian zaspokoi wymagania nawet najwybredniejszych wegetarian.

Foodie trend beets

 

Zasady

  • Bez mięsa (oczywiście)
  • Stworzone z pasją atrakcyjne wegetariańskie dania
  • Zainspirowane kuchnią azjatycką i śródziemnomorską
  • Z lokalnych i sezonowych produktów
  • Możliwe wykorzystanie ryb lub zamienników mięsa
  • Różnorodne techniki gotowania, np. wędzenie, grillowanie, pieczenie

Flexitarian food collage

Land + Place

Aktualnie najpopularniejszą praktyką kulinarną jest wykorzystanie świeżych, lokalnych składników. Potrawy z babcinego kredensu, które do niedawna były postrzegane jako nudne i starodawne, teraz cieszą się zasłużonym uznaniem. Serwujemy je w sposób nowoczesny, skupiamy się na autentyczności przepisów i jakości składników. Dzięki temu odkryjecie przysmaki, takie jak wędzona szynka z Alto Adige lub kawior ze Styrii, podkarpackie proziaki, które udowadniają, że związek producenta z lokalną kulturą jest bardzo ważny.

Fishing chef

Zasady

  • Typowe i autentyczne lokalne dania
  • Nasze jedzenie tworzy Waszą historię
  • Tradycyjne składniki zaaranżowane w nowoczesny sposób
  • Korzystamy z prostych, bezpretensjonalnych technik gotowania, takich jak wędzenie, grillowanie i pieczenie

Wild Sensation

Food Trend Wild Sensation, korzystająca z naturalnych, autentycznych składników i zawsze odtwarza charakter danego miejsca. Za pośrednictwem tej opcji chcemy pokazać lokalną kuchnię w nowoczesnej wersji – od food trucków i fantazyjnego street foodu po potrawy z tetniących życiem stoisk targowych.

Zasady

  • Stylowe, modne, autentyczne i lokalne jedzenie
  • Wspaniałe smaki i aromaty
  • Typowe i autentyczne potrawy w nowoczesnej aranżacji
  • Każda potrawa przygotowana jest z lokalnych i sezonowych składników
  • Unikalne techniki gotowania i prezentacji

Wild sensation food collage

Tasty Mood

Na nasz nastrój przez cały dzień wpływać może tysiące rzeczy – ważnych lub błahych. W Radisson Blu zaczęliśmy się zastanawiać, jak to, co jemy może wpływać na nasz nastrój.Tak narodził się Food Trend Tasty Mood. Jak poprawić nastrój głodnych ludzi biznesu? Za poczucie zadowolenia odpowiada neuroprzekaźnik serotonina, znana również jako „hormon szczęścia”. Jedzenie, które naturalnie podnosi poziom tego hormonu, nie tylko dobrze smakuje, ale i poprawia nasz nastrój. Czyż to nie powód do radości?

Zasady

  • Zwiększenie poziomu serotoniny
  • Duża zawartość węglowodanów, cukru i tłuszczu
  • Czekolada, przyprawy, owoce i jagody
  • Pięć najważniejszych składników podnoszących poziom serotoniny: papryczki chilli, banany, ryby, kiwi i czekolada

Podziel się z nami swoją opinią